SVG wordt niet door uw browser ondersteundPersoonsvolgende Zorg

Blog: Was de zorg maar als een perfect terrasje

tags: Blog (12)

thema's: Ouderenzorg (VVT) (176)

Ken je dat filmpje over het perfecte terrasje van Lebbis? Hij vertelt voor hem hoe het perfecte terrasje eruitziet. En doet dat erg goed en beeldend. Hier vind je het filmpje.

Hij eindigt met de vraag, waarom bestaat dat nou niet? Een intrigerende vraag, die ik regelmatig stel als ik uiteten ben of op een terrasje zit. Veel mensen in de bediening kennen het filmpje. En waarom het niet bestaat? Het is een combinatie van redenen. Om er een paar te noemen: wat iets een perfect terrasje maakt, verschilt voor iedereen. Kan je dat inschatten? En heb je genoeg tijd om je klant de aandacht te geven die hij vraagt of heb je te veel tafels? Word je goed geholpen door de keuken? Mag je zelf afrekenen? Het zegt niet alleen veel over hoe “de organisatie” van het terrasje staat, maar ook of je in staat bent te luisteren naar de verlangens van je klanten en daarnaar te handelen. En dan nu de vergelijking met de ouderenzorg. De parallellen liggen voor de hand, lees het maar eens terug alsof het over zorg gaat. Ik vind het leuk, inspirerend, het werkt voor me. En toch, pas op met de vergelijking.

Want als het terrasje je niet bevalt, sta je op en ga je naar een ander terrasje… En dat, dat is een levensgroot verschil. En waar leidt dat verschil eigenlijk toe in de ouderenzorg? Ik ben benieuwd.

Herre van Kaam, projectleider Persoonsvolgende Zorg Zuid Limburg


Geplaatst op: 4 december 2018
Laatst gewijzigd op: 4 december 2018