SVG wordt niet door uw browser ondersteundPersoonsvolgende Zorg

Themabijeenkomst Palliatieve zorg voor mensen met dementie en hun naasten

4 oktober 2018
15.00 - 17.30 uur
Zuyderland Zorgcentrum Hoogstaete (Smithlaan 151, Sittard)

Zorg in de laatste levensfase bij mensen met dementie en hun naasten is zeer complex. Er is soms weinig specifieke kennis bij zorgverleners en gebrek aan goede communicatie. In september 2017 is er een vierjarig project gestart, DEDICATED (Desired dementia care towards end of life). Het project is gericht op kwaliteitsverbetering in deze palliatieve zorg bij mensen met dementie. Zuyderland Zorgcentra is penvoerder van het project en werkt hierbij nauw samen met provinciale en landelijke zorg-, onderzoeks-, en onderwijspartners. Gedurende deze bijeenkomst vertelt Zuyderland graag meer over het project DEDICATED. Ook komt een adviserend palliatief verpleegkundige en geestelijk verzorgende aan het woord over de praktijk en de inzet van de troostkoffer.

Voor wie?
Tot de doelgroep voor deze bijeenkomst behoren: geestelijk verzorgers, beleidsmakers, verpleegkundige, unitmanagers, verzorgende, etc.

Datum, tijd en locatie
Datum: donderdag 4 oktober
Tijd: 15.00 tot 17.30 uur
Locatie: Zuyderland Zorgcentrum Hoogstaete (Smithlaan 151, Sittard)

Programma
Het programma van de middag ziet er als volgt uit:

15.00 – 15.15u Opening en ontwikkelingen Persoonsvolgende Zorg
15.15 – 16.15u DEDICATED
16.15 – 16.30u Pauze
16.30 – 17.15u De Adviserend Palliatief verpleegkundige en Geestelijk Verzorger over palliatieve zorg bij mensen met dementie en de inzet van de troostkoffer
17.15 – 17.30u  Nabespreken en afsluiting

 

Aanmelden
Wilt u ook meer weten hoe Zuyderland de palliatieve zorg voor mensen met dementie inricht? Noteer deze datum in je agenda en schrijf je in voor de bijeenkomst. Let op, er is ruimte voor 20 inschrijvingen, dus wees er snel bij.