SVG wordt niet door uw browser ondersteundPersoonsvolgende Zorg

Meander Groep

tags: Meander (4) , PVZ in huis (29)

thema's: Ouderenzorg (VVT) (164)

Hoe zou je je eigen organisatie omschrijven in één alinea?

MeanderGroep: mensen met aandacht
Zorg met aandacht. Dat is wat de mensen van MeanderGroep Zuid-Limburg geven. Goede zorg leveren met net dat beetje extra. Niet omdat het moet, maar omdat het voor ons heel gewoon is.

Bij MeanderGroep Zuid-Limburg kunt u terecht voor vrijwel alle soorten zorg. Wij zijn een brede organisatie, actief in de zogeheten intramurale (verpleeg- en verzorgingshuizen) en extramurale (bij de klant thuis) zorg, paramedische en preventieve dienstverlening, met een totaalpakket van maatschappelijke dienstverlening en services.

MeanderGroep Zuid-Limburg is weliswaar een grote zorgaanbieder, maar heeft zijn dienstverlening kleinschalig georganiseerd, onder andere via buurtgerichte teams voor thuiszorg en kleinschalig wonen voor mensen met dementie.

Mensen voelen zich het meest thuis in de eigen vertrouwde woonomgeving. Daarom biedt MeanderGroep 24 uur per dag diensten bij mensen thuis en dicht bij huis aan. Maar soms is zelfstandig wonen niet meer haalbaar en kan het zijn dat u door lichamelijke of geestelijke ongemakken het eigen huis voor bepaalde tijd of zelfs voorgoed moet verlaten. Dan biedt MeanderGroep woonvoorzieningen aan, waar mogelijk kleinschalig en per wijk opgezet. Op deze manier krijgen onze klanten de zorg die ze verdienen, gegeven door gespecialiseerde en betrokken mensen. MeanderGroep biedt u in één van haar verpleeghuizen een tweede thuis. Hier heeft u een plek waar u uw eigen leven kunt voortzetten, zoveel mogelijk op de manier zoals u dat gewend was. Uw woonomgeving en uw dagbesteding stemmen wij af op uw wensen en gebruiken. Onze medewerkers houden optimaal rekening met uw leefstijl en achtergrond.

Wat zijn de onderwerpen of thema’s waarmee jullie aan de slag zijn in het kader van persoonsvolgende zorg in de instelling?

Nog niet bekend. Op dit moment brengen we in kaart wat we doen en waar we verbeterslagen kunnen maken op het gebied van persoonsvolgende zorg.

Meer informatie

  • Bekijk de website van de organisatie